top of page
Şeyda Öztürk

CEO Yardımcısı

WhatsApp Görsel 2023-05-03 saat 09.14_edited.jpg

1981 yılında, Bartın’da doğdu. Veteriner Hekimliği eğitimini İstanbul Üniversitesi’nde, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi üzerine yoğunlaşarak tamamladı. Hayvansal gıdalarda gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalıştı. Eğitimi ve Batı Karadeniz bölgesinde büyükbaş hayvancılığı gözlemleme imkanı bulduğu üç yıllık deneyimi, insanın diğer türlerle kurduğu ilişkiyi sorgulamasına neden oldu. 

 

Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi kariyerine İstanbul’da devam etti. Aralarında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Adile Sultan Sarayı gibi ziyafet hizmetleri verilen alanlar ile Bomontiada, Bodrum Palmarina, Galataport gibi toplu tüketim alanlarının bulunduğu yapıları yöneten ve restorancılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde görev aldı. Bu süreçte yönetim ve denetim sistemlerinin kurulması konusunda deneyim kazandı. ‘Topraktan çatala gıda güvenliği’ mottosuyla, satın alma süreçlerinde tedarikçi denetim ve eğitimleri gerçekleştirdi. Yeme-içme sektöründe mesleki yeterliliğin sağlanmasına yönelik hizmet veren akademilerin kurulumunda rol aldı. Sektörde on yıl süren çalışmaları sırasında gıda güvenliği ve hijyen, gıda kaynaklı hastalıklar, tedarik zincirinde ve yeme-içme sektöründe gıda güvenliği ve kalite yönetimi üzerine sayısız eğitim verdi, rehber, el kitabı vb. dokümanlar hazırladı. 

 

İstanbul’daki yaşamın içinde kendiyle ve doğayla kurduğu bağı özlediğini fark etti ve bir gün kırsala yerleşme ümidiyle Çanakkale’ye taşındı. Burada hayatında çoğaltmak istediklerine yoğunlaştı. Dünya’nın geleceğine ve türler arası bağın nasıl sürdürüleceğine dair sorularının cevabını bulduğu Onarıcı Tarım, Bütüncül Yönetim kavramları ve Şiddetsiz İletişim ile tanıştı. 2019 yılından beri Şiddetsiz İletişim eğitimlerine katılıyor. Çatışma çözümleri, öz şefkat, empati, regülasyon, somatik ve bağ odaklı yaklaşımlar üzerine çalışıyor. İnsanın, diğer insanlar ve türlerle bağ kurma kapasitesinin, kendiyle kurduğu bağın kuvvetiyle arttığını ve onarımın bu kapasite ile orantılı olduğunu düşünüyor. Onarıcı ve tüm taraflı sistemler kurmak niyetiyle Anadolu Meraları yönetim süreçlerinde yer alıyor.

bottom of page