top of page
Ara

Dünya Çevre Günü

Güncelleme tarihi: 4 Tem 2020

Dünyamızı yaşanabilir hale getiren, sağlığımızı ve çevreyi destekleyen biyoçeşitliliği bu sene 2. kez kutluyoruz! Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Günün 2020 yılı teması Biyolojik Çeşitlilik.


Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de çöl manzaraları gün geçtikçe artıyor. Arazileri inceleyerek ve izleyerek çölleşmenin, iklim krizinin arkasındaki en büyük itici güçlerden biri olduğunu, sağlıklı toprağın ise iklim krizine neden olan karbonu yutarak bir berekete dönüştürebildiğini görebiliyoruz. Kuraklıkların, kuru topraklara neden olduğunu düşünebilirsiniz ama aslında bunun tam tersi. Toprak ekosistemindeki biyoçeşitliliği koruyarak ve onararak, çölleşme sürecini tersine çevirebiliriz ve bunu yapmanın en gerçekçi yollarından biri de Bütüncül Yönetim.


Bütüncül Yönetimin otlatma, “hayvan ve sürü etkisi”, toparlanma (recovery) dönemselliği, nekahat süreçleri gibi konulardaki teknikleri, her türlü ölçek, iklim ve toprak yapısında hem ekonomik, hem ekolojik hem de toplumsal açıdan onarıcı tarımı mümkün kılan güçlü bir alet çantası.




27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page